FOOD PREP - Q&A | Lagar barnmat



REKLAM I SAMARBETE MED – https://crockpot.se

♥ RECEPT:

♥ Fruktpure:
Skala och skär ett päron och ett äpple i mindre bitar (ta bort kärnor). Koka tills dem är mjuka.
Blanda i valfri frukt, i vår hade vi i jordgubbar, hallon, mango och banan. Mixa eller kör med matberedare tills det är en slät pure.
Vill man att den skall bli tjockare kan man ha i mer banan.

♥ Selmas & Sveas favorit
1 kycklingfile
1-2 dl couscous (beroende på hur blött det är när det är klart)
Gör det enkelt och ta en påse blandade frysta grönsaker, eller färska grönsaker. 3-4 dl.

eller ca:
1 morot
100g broccoli
140g blomkål
1 liten burk majs
1 dl ärtor
1 burk krossade tomater
1/2 burk kokosmjölk
1 liten lök
krydda med basilika

Gör så här:
Crock-pot: Lägg allt i maskinen och kör på meat/stew i ca 25 minuter. När det är klart så häller du på couscous och låt stå 10 min.

Ingen chock-pot: Stek kyckling och lö i stekpanna, lägg i allt i en gryta och koka tills allt är mjukt. Kokar vätskan bort måste man fylla på mer vätska, det får inte bli torrt. När det är klart så häller du på couscous och låt stå 10 min.

♥ Lax med rotfruktmos och couscous
4 laxfileer
1 stor morot
1 palsternacka
1 medelstor sötpotatis
1 lök
2-3 potatisar
Några klickar smör
2 vitlökar
citronsaft

Gör så här:
Crock-pot: Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar. Lägg i maskinen. Häll på en kopp vatten.
Lägg lax i folie med smör, pressad vitlök och citronsafaft. Lägg ner gallret över rotfrukterna och laxen ovanpå. Kör 20-25 minuter.
Mosa rotfrukterna och häll på couscous och låt stå.

Ingen crock-pot: Koka alla rotfrukter i en kastrull tills de är mjuka. Mosa dem och häll på couscous. Det får inte vara för torrt.
Lägg laxen i folie med smör, pressad vitlök och citron. 175g ca 25 min.

Familjens favoritgulash soppa:
ca 600gram nöt högrev / grytbitar
1 vitlöksklyfta
1-2 gula lökar
1 stor morot
1/2 röd paprika
1 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk basilika
i förpackning krossade tomater
2 dl vatten
1/2 köttbuljontärning
600gram potatis
peppar

Gräddfil/creme friaste till servering

Gör så här:
Crock-pot: Skär köttet i mindre bitar och stek i maskingen, tillsätt lök och vitlök och stek mjukt. Tillsätt morot som är skivad i slantar och paprika skuren i mindre bitar. Krydda med paprikapulver och basilika. Fyll på med krossade tomater, vatten och buljongtärningen.
Starta crock-potten på meat/stew I 20 min. Lägg sedan i potatisen som är skalad och skuren i mindre bitar. Starta maskinen på samma inställning i ca 20 min. Smaka av med peppar och ev salt (ej om de bidra barnen skall smaka). Mosa till köttbitarna till barnen och mixa maten till de minsta.
Servera med gräddfil/cremefraishe.

Ingen crock-pot: Skär köttet i mindre bitar och stek i maskingen, tillsätt lök och vitlök och stek mjukt. Flytta över allt till en gryta och tillsätt morot som är skivad i slantar och paprika skuren i mindre bitar. Krydda med paprikapulver och basilika. Fyll på med krossade tomater, vatten och buljongtärningen. Låt det koka på svag värme under lock tills köttet börjar bli mört, ca 40 min.
Skala och skär potatis i mindre bitar och ha i grytan i ytligare 20 min tills potatisen är mjuk.
Smaka av med peppar och ev salt (ej om de bidra barnen skall smaka).
Mosa till köttbitarna till barnen och mixa maten till de minsta.
Servera med gräddfil/cremefraishe.

♥ Jag förvarar barnmaten i frysen i twistshakes tallrikar med lock. Jag har fortfarande min rabattkod helentorsgarden som ger 20% rabatt.

♥ Här hittar ni mig:
Instagram: helentorsgarden
Snapchat: hiilent
Mejl: hiilent@hotmail.com
Webbshop: www.beybeybeauty.com

♥ Övrigt:
Kamera: Canon eos 80D / Canon legria mini X / canon g7x mark ll
Ljussättning: Dagsljus och/eller softbox
Redigeringsprogram: Final Cut Pro
Musiken: http://www.epidemicsound.com

♥ Ni är bäst!

source